IoT trainee Marijn den Haan

IoT trainee Marijn den Haan aan het woord

In januari 2019 is Marijn den Haan met het Internet of Things traineeship gestart. Na het afronden van het bootcamp is hij aan de slag gegaan als IoT Developer bij Atos. Lees zijn ervaringen in onderstaand interview!

Marijn is een enthousiaste ontwikkelaar met een creatieve achtergrond in de muziektechnologie. Tijdens zijn Bachelor of Music en Master of Music was hij al bezig met programmeren. Zijn interesse voor programmeren en drive om hier beter in te worden hebben hem aangezet tot het starten van een carrière in de IT. Na het doorlopen van het Internet of Things traineeship bij Working Talent heeft Marijn de afgelopen maanden bij Atos als IoT developer gewerkt.

Marijn, waarom heb je voor dit IT-traineeship gekozen?
De reden dat ik voor het Internet of Things traineeship gekozen heb is omdat ik het interessant vind om bij de hele keten van toepassingen betrokken te zijn. Tevens zag ik overeenkomsten met muziekinteractie, zoals het verzamelen en analyseren van data, het automatiseren van processen en het aansturen van (re)acties.  

Kan je iets vertellen over je ervaringen bij Atos?  
Na het succesvol doorlopen van het Internet of Things bootcamp ben ik aan de slag gegaan als IoT developer bij Atos. Hier heb ik gewerkt aan verschillende projecten en ervaring opgedaan in C# .NET, Microsoft Azure, Connectivity en Scrum. Tijdens de afgelopen maanden ben ik erachter gekomen dat het back-end programmeren mij het meest aanspreekt. Vooral het ontwikkelen van systeemlogica, dataprocessen en automatisering vind ik erg interessant. Ondanks mijn interesse voor het gehele proces heb ik er nu voor gekozen om mij te richten op het ontwerpen van back-end processen. De complexiteit hiervan vind ik uitdagend.

Van muziek naar IoT en nu de focus op C#.NET. Blijven ontwikkelen en reflecteren op mijzelf vind ik belangrijk. Al deze ervaringen neem ik mee naar mijn volgende hoofdstuk. Ik ben oplossingsgericht, creatief en werk graag samen met collega's vanuit verschillende disciplines. Door mijn flexibiliteit en vermogen om nieuwe stof op te nemen, ben ik snel van toegevoegde waarde binnen nieuwe omgevingen.