Voor opdrachtgevers

IT trainees

Hoe ontwikkelt de IT markt zich de komende periode en wat vraagt dit nu en in de toekomst van IT specialisten? Wat voor specialisten hebben onze opdrachtgevers nu en in de toekomst nodig? Met die vragen in ons achterhoofd ontwikkelen we IT traineeships op maat: van Data tot DevOps, van Java tot Mendix, en van Security tot Applicatiebeheer. Onder begeleiding van inspirerende docenten en consultants uit onze Tech Units, die zelf nog volop actief zijn in hun vakgebied, worden onze trainees optimaal voorbereid. Vallen, opstaan en weer doorgaan. Door talenten vertrouwen te geven en ze te stimuleren om zelf met oplossingen te komen, bereiden we onze trainees goed voor op een succesvolle start bij de opdrachtgever.

Working Talent
Working Talent

IT traineeships

Al onze IT traineeships starten met een IT-bootcamp. Tijdens de bootcamp van circa acht weken verdiepen maximaal 12 trainees zich in de nieuwste technologieën en methodieken. Om de trainees zo goed mogelijk voor te bereiden op het werk binnen organisaties en het gat tussen studie en praktijk te dichten, zorgen wij ervoor dat de vertaalslag wordt gemaakt van theorie naar praktijk. Van technologie kennen naar begrijpen tot doorgronden en toepassen. Tevens certificeren de trainees zich op relevante onderwerpen. Persoonlijke ontwikkeling staat hoog op onze agenda. Zo krijgen trainees soft skills trainingen op het gebied van samenwerken, presenteren en gesprekstechnieken.


Na afronding van de IT-bootcamp is de trainee klaar om aan de slag te gaan bij jouw organisatie. Tijdens deze periode hebben wij regelmatig contact met zowel de trainee als met jou om de voortgang te monitoren. Waar nodig bieden wij extra ondersteuning en coaching. Wij werken volgens het 70-20-10 principe van Jennings. Dit principe gelooft in een juiste verdeling tussen formeel leren (10%), leren door middel van coaching (20%) en learning on the job (70%). Door deze manier van leren, blijft de leercurve van onze trainees ook na de bootcamp steil.

20220411 Working Talent Algemeen 093 web
Working Talent Way of Working

Werkwijze

Working Talent IT traineeship

Met onze IT traineeships leiden wij continu jonge talenten op. Tijdens de IT-bootcamp van acht weken worden trainees klaargestoomd tot gespecialiseerde IT-professionals. In de eerste fase van de bootcamp wordt een stevig fundament gelegd op het gebied van IT. Na het doorlopen van het fundament, specialiseren de trainees zich in de richting van Data, Software Development, DevOps Cloud, Business & IT of Security. Dit allemaal onder begeleiding van ervaren trainers die weten wat een trainee nodig heeft om snel van toegevoegde waarde te zijn binnen jouw organisatie. Als tijdens de IT-bootcamp al duidelijk is waar de trainee aan de slag gaat, stemmen wij het lesprogramma af op de specifieke wensen, tools en technieken van de opdrachtgever.


Maatwerktrajecten
Heeft jouw organisatie behoefte aan meerdere talenten in een specifieke richting? Wij hebben veel ervaring met het doorvertalen van specifieke wensen naar een maatwerk IT traineeship. Zowel de werving als de inhoud van het IT traineeship worden afgestemd op jouw behoefte. 100% maatwerk dus!

Frank Bakker IT Manager | MyParcel
“De samenwerking die wij met Working Talent hebben bevalt ons goed. We hebben meerdere trainees laten instromen die snel geland waren in de verschillende teams en goed bij onze cultuur passen. Ze denken met je mee, zijn flexibel en schakelen snel. Geen poespas en dat is precies wat bij MyParcel past.”
Jan Pieter de Jong Managing Director Professional Staffing | Centric
"De professionals van Working Talent worden van de juiste handvatten voorzien om aan de slag te gaan voor onze uitdagende IT-vraagstukken. Working Talent is voor Centric uitgegroeid tot meer dan een leverancier van de juiste professionals, maar dient inmiddels ook als sparringpartner voor het aantrekken van talent. Kortom: een fijne partner waar wij graag mee werken."
Working Talent

Profiel IT trainees

  • Afgeronde hbo/wo opleiding
  • IT of bèta achtergrond
  • Affiniteit met IT
  • Communicatief vaardig
  • Abstract en analytisch denkvermogen
  • Steile leercurve
  • Resultaat gedreven
  • Intrinsiek gemotiveerd om een goede IT-professional te worden
Contact us!

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

IT-traineeship
Start jouw IT carrière bij WT!