Data Engineer trainee Linda Weerts

Data Engineer trainee Linda Weerts aan het woord

In oktober 2019 is Linda Weerts met het Data Engineer IT-traineeship gestart dat wij in samenwerking met APG in Heerlen hebben georganiseerd. Linda heeft het bootcamp succesvol doorlopen en werkt nu al enige tijd bij APG. Lees zijn ervaringen in onderstaand interview!

Mijn naam is Linda Weerts en ik kom uit Landgraaf. In mijn vrije tijd ben ik heel erg fanatiek met paardrijden. Ik heb een eigen paard, doe mee aan wedstrijden, geef les en help als vrijwilliger. Daarnaast mag ik graag met de hond wandelen en kijk ik films of speel ik een game. Ik heb altijd een voorliefde voor wiskunde gehad en na de middelbare school ben ik eerst aan de lerarenopleiding wiskunde gaan studeren. Lesgeven vond ik bij nader inzien toch iets minder leuk en daarom heb ik besloten om wiskunde te gaan studeren in Utrecht. Dat was wel een goede match!

Waarom heb je voor het Data Engineering IT-traineeship gekozen?
Aan het einde van mijn bachelor vroeg ik me af wat voor mij een goede vervolgstap zou zijn. Een master vond ik te theoretisch, dus dat viel af. Ik wilde graag gaan werken, maar was nog wel zoekende naar wat bij mij zou passen. In mijn zoektocht naar vacatures kwam al heel snel de vacature voor het Data Engineer traineeship bij Working Talent en APG naar voren. Er stond in dat ze op zoek waren naar kandidaten met enige programmeerkennis en een passie voor puzzelen. Dit sprak mij erg aan en dus heb ik gereageerd. Het proces verliep soepel en het klikte enorm met Working Talent en APG en in oktober 2019 kon ik met het traineeship beginnen!

Wat heeft het bootcamp je gebracht en hoe heeft het je klaargestoomd voor jouw rol bij APG?
Het bootcamp was erg afwisselend. We hebben van alles geleerd over o.a. SQL, Java en het datavault-model. Daarnaast hebben we ook het nodige geleerd over de modellen en de werkwijzen die APG gebruikt. Dat was fijn, want daardoor was niet alles helemaal nieuw toen ik na het bootcamp bij APG aan de slag ging. Aan het einde van het bootcamp hebben we een eind opdracht gemaakt en gepresenteerd. Best spannend, omdat er ook iemand van APG naar de presentaties kwam kijken.

Kan je iets vertellen over jouw rol en je ervaringen bij APG?
Ik kan echt zeggen dat de baan mij goed bevalt en ik mij erg op mijn plek voel. Als Data Engineer heb ik het doel om de data generiek en voor iedereen inzichtelijk te maken. Ik ben veel aan het puzzelen met data of aan het stoeien met SQL. Iedere ochtend komen we samen met het team om de activiteiten voor die dag te bespreken. We werken binnen een team, maar je moet ook je werk afstemmen met de andere teams. De teams zijn zodanig georganiseerd dat deze zelfsturend zijn, maar ook zelf kijken naar hun eigen prestaties. Eens in de twee weken werken we aan onze eigen skill, dan ben je alleen maar bezig met je eigen ontwikkeling.

Bij APG heerst een ongedwongen, gezellige sfeer. Ik word goed begeleid door onze Skill Lead en mijn collega’s die meer ervaren zijn. Ik heb geleerd dat ik fouten mag maken en om hulp kan vragen als dat nodig is. Ik hoop dat ik nog lang bij APG kan blijven werken, zodat ik mijzelf kan blijven ontwikkelen.