Student Developer Max van der Weide

Student Developer Max van der Weide aan het woord

Sinds juli 2019 werkt Max van der Weide als Student Developer bij VolkerWessels Telecom. Lees zijn ervaringen in onderstaand interview!

Mijn naam is Max en ik zit momenteel in het tweede jaar van mijn opleiding HBO-ICT aan de Hogeschool van Utrecht. Binnen de opleiding heb ik gekozen voor de richting Software Development. Ik heb een sterke voorliefde voor techniek, code en het oplossen van ingewikkelde casussen. Daarnaast vallen auto’s en Formule 1 in mijn lijst van passies. Mijn voornaam zou het niet zeggen, maar ik ben groot fan van Sebastian Vettel en Scuderia Ferrari.

Aan het einde van mijn eerste jaar op Hogeschool Utrecht wilde ik mijzelf graag verder ontwikkelen door werkervaring op te doen. Hoewel het cruciaal is om een juiste basis te leggen, zag ik in dat werkervaring in een team, binnen de juiste branche, mij zou helpen als soon-to-be software developer! In die periode kreeg ik een bericht van Working Talent op Linkedin over een positie als Student Software Developer.

De combinatie van mijn voltijd studie en werkervaring als Software Developer brengt extra progressie aan zowel de studie- als de bijbaankant. Kennis die ik tijdens mijn studie leer, kan ik direct in de praktijk uitproberen en toepassen bij mijn bijbaan. Daarnaast helpen nieuwe dingen die ik leer bij mijn baan mij de studie zo doelgericht mogelijk af te ronden. Ik kan immers onderdelen uit de praktijk meenemen in opdrachten en projecten. Naast de directe leermogelijkheden op het werk, helpen mijn collega’s ook enorm mee! Behalve de anekdotes krijg ik ook veel verschillende technieken en programmeerstijlen te zien. Met dit alles kan ik mijzelf nog beter ontwikkelen, om zo mijn plek te vinden in de snel veranderende wereld van software development.