Mimi thian 5 Zn S3w K6s Ug unsplash
Een nieuwe Generatie IT talenten

Voorzien in de behoeften van de Overheidssector

Versterk Jouw Team ...

... met Communicatieve IT talenten via Working Talent

Working Talent is gespecialiseerd in het ontwikkelen van IT traineeships voor IT- en bėta-talenten. Met onze traineeships helpen wij onze opdrachtgevers om de beste jonge communicatieve talenten in huis te halen.


Working Talent is een jong en energiek internationaal opererend bedrijf, gespecialiseerd in het ontwikkelen van IT traineeships. Het is ons vak hoogopgeleide talenten te vinden, op te leiden en succesvol in te laten stromen via een detavast constructie.

Daarnaast beschikken wij vanuit Working Talent Consulting over een team van eigen ervaren IT-specialisten
die op projectbasis inzetbaar zijn voor complexe IT-vraagstukken en voor het begeleiden van onze trainees.


Working Talent anticipeert snel en adequaat op iedere aanvraag. Met een focus op kansen, oplossingen en het optimale resultaat.

Bouwen aan duurzame relaties

Met onze opdrachtgevers

Sinds onze start in 2017 zijn we exponentieel gegroeid binnen de overheid, waar onze kernwaarden plezier, kwaliteit en innovatie centraal staan. Inmiddels starten ruim 200 talenten in onze traineeships en stroomt ruim 90% na hun detavast periode succesvol in bij de opdrachtgever. Altijd via één van jullie vaste mantelpartners.


Overheidsklanten
Constatering

Wat zien we bij overheden?

Bij Working Talent zien we een groeiende vraag binnen de overheidssector naar jonge, communicatieve IT talenten met een sterke motivatie om in een maatschappelijk verantwoorde omgeving te werken. Deze motivatie komt vaak tot uiting in de persoonlijkheden van de teams: open, communicatief en gedreven om een bijdrage te leveren aan de Nederlandse samenleving.


Working Talent begrijpt de behoeften van de overheidssector en kan in deze zoektocht naar IT talenten voorzien. We richten ons op individuele motivatie, nieuwsgierigheid en een open houding ten opzichte van nieuwe uitdagingen, waardoor we geschikte kandidaten kunnen leveren die passen bij de dynamische omgeving van overheidsorganisaties. Deze talenten brengen vernieuwende ideeën en frisse perspectieven met zich mee, waardoor ze bijdragen aan een dynamische en innovatieve werkomgeving.


Onze traineeships met detavast constructie bieden een passende oplossing. Na het doorlopen van het traineeship komen kandidaten vast in dienst, wat de bereidheid om zich voor langere tijd aan een overheidsorganisatie te binden, bevordert.

Onze core business

Vinden, ontwikkelen en versterken van IT-talent

Bij Working Talent geloven wij dat de ontwikkeling van IT voor een belangrijk deel afhankelijk is van de talenten in deze industrie. De voortdurende en ongekende stroom van innovaties vraagt om gedreven IT talenten met een solide, actuele basis en de juiste sociale vaardigheden.


Onze passie ligt dan ook in het vinden van deze talenten en samen hun expertise te vergroten en potentieel te ontwikkelen. Hiermee dragen we niet alleen bij aan de groei van de IT-sector, maar ook aan de persoonlijke ontwikkeling van onze talenten en daarmee aan het succes van onze opdrachtgevers.


Onze trainees zijn jong, ambitieus en hoogopgeleid, met een inherente interesse in IT. Zij worden continu up-to-date gebracht met de meest recente ontwikkelingen die relevant zijn voor hun vakgebied.


Dit doen we door middel van onze traineeships. Aan de hand van een bootcamp van 8 weken worden trainees klaargestoomd om in te stromen bij één van onze opdrachtgevers. Hiernaast kunnen onze trainees via ons trainingen volgen gedurende hun periode bij de opdrachtgever. Zo blijven ze zich ontwikkelen. Ook ná de bootcamp.

Profielen

Wat kunnen opdrachtgevers verwachten

Working Talent staat voor het realiseren van de juiste match. Een belangrijk onderdeel is de kwaliteit en ontwikkeling van onze IT trainees om succesvol te zijn bij de juiste opdrachtgever. Dit begint bij de ‘basis’ en key-elementen waar wij op letten als het gaat om onze trainees:

  • In het bezit van een afgeronde IT of Bèta hbo-/wo-opleiding
  • Affiniteit met IT
  • Abstract en analytisch vermogen
  • Capaciteit om een steile leercurve door te maken
  • Communicatief vaardig
  • Intrinsiek gemotiveerd en gepassioneerd
Charlotte Hoogers Blueriq modelleur bij RVO
Via Working Talent transformeerde ik kennis in actie en theorie in praktijk bij de Rijksoverheid. Ik ontdekte de kracht van lowcode en het stroomlijnen van processen die de ruggengraat vormen van onze publieke diensten. Ondersteund door Working Talent, vond ik mijn pad in de technologie. Elke uitdaging was een les en een stap vooruit.
IMG 0035
Bas Doddema Integratie ontwikkelaar bij DICTU
De uitdagingen bij DICTU en de ondersteuning van Working Talent hebben mijn transitie van bio-informatica naar IT naadloos gemaakt. Persoonlijke ontwikkeling staat centraal; ik leer continu, stel vragen en gebruik de soft skills-trainingen om effectief samen te werken en door te groeien binnen mijn afdeling.
Bas Doddema

Het traineeship

Onze IT traineeships starten met een intensief bootcamp van 8 weken, bestaande uit twee fasen. In de eerste 3 weken leggen we een stevig IT-fundament op het gebied van: Agile & Scrum, networking, architectuur, cloud, security, modelleren, coderen en databases.


In de tweede fase specialiseren onze talenten zich in één van de onderstaande vakgebieden. Zij bepalen zelf welk vakgebied dat wordt.

Uitstroomgebieden


Vanuit Working Talent geven we de mogelijkheid om het lesprogramma af te stemmen op de specifieke wensen én behoeften van onze opdrachtgever. Concreet: als een trainee tijdens de bootcamp-fase weet bij welke opdrachtgever hij of zij start, gaan we graag in gesprek met de opdrachtgever om de specialisatiefase op maat in te richten. Zo wordt de trainee optimaal voorbereid.


Maatwerk IT traineeships

Behoefte aan meerdere IT talenten binnen één of verschillende specialisaties? Onze maatwerk traineeships zijn een bewezen succes. Maatwerk traineeships worden vanaf de werving, tot invulling van het bootcamp, en terugkomdagen gedurende het traineeship volledig afgestemd op de wensen van onze opdrachtgever. Start vanaf 6 trainees!

recruitment consultant
Start je Recruitment carrière bij WT!