Business developer
Alles over de functie van Business Developer

Wat doet een Business Developer?

Welkom bij Working Talent! Bij ons vind je de perfecte plek om jouw carrière als Business Developer naar nieuwe hoogten te brengen. Maar wat houdt de functie van een Business Developer precies in en welke rol speelt deze professional in een organisatie? In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over de boeiende wereld van Business Development.

Development

Wat is Business Development?

Business Development is een cruciaal aspect binnen een organisatie dat gericht is op het creëren en uitvoeren van groeistrategieën. Het is de taak van een Business Developer om nieuwe zakelijke kansen te identificeren, relaties op te bouwen met potentiële klanten en partners, en de algehele groei van de organisatie te bevorderen.

Business Development richt zich op het versterken van de positie van het bedrijf in de markt, het vergroten van de omzet en het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten om aan de behoeften van de klant te voldoen.

Over de functie

Wat doet een Business Developer?

Als Business Developer ben je de schakel tussen de technische en zakelijke aspecten van een organisatie. Je speelt een actieve rol in het identificeren van nieuwe kansen voor groei en ontwikkeling. Enkele belangrijke taken van een Business Developer zijn:

 1. Marktanalyse: het uitvoeren van marktonderzoek om trends en kansen te identificeren, de concurrentie te analyseren en inzicht te krijgen in de behoeften van de klant.
 2. Businessplanning: het ontwikkelen van strategieën en actieplannen om de groei van het bedrijf te bevorderen, nieuwe markten te betreden en de verkoop te vergroten.
 3. Relatiebeheer: het opbouwen en onderhouden van sterke relaties met klanten, partners en andere belanghebbenden om nieuwe zakelijke mogelijkheden te creëren en bestaande relaties te versterken.
 4. Sales en acquisitie: het actief benaderen van potentiële klanten en het afsluiten van deals om nieuwe klanten binnen te halen.
 5. Productontwikkeling: het identificeren van nieuwe product- en dienstenkansen en het ondersteunen van het ontwikkelingsteam bij het creëren en lanceren van nieuwe producten.
 6. Resultaatgerichtheid: het stellen van duidelijke doelen en het monitoren van de voortgang om ervoor te zorgen dat de gestelde doelen worden behaald.
Vaardigheden en competenties

Wat moet je kunnen als Business Developer?

Om succesvol te zijn als Business Developer zijn er een aantal belangrijke vaardigheden en competenties nodig:

 1. Commerciële vaardigheden: het vermogen om nieuwe zakelijke kansen te identificeren en succesvolle deals te sluiten.
 2. Communicatieve vaardigheden: uitstekende communicatieve vaardigheden om relaties op te bouwen met klanten, partners en collega's.
 3. Analytisch vermogen: het vermogen om markttrends te analyseren en data te gebruiken om strategische beslissingen te nemen.
 4. Overtuigingskracht: het vermogen om anderen te overtuigen van nieuwe ideeën en plannen.
 5. Creativiteit en innovatie: het vermogen om nieuwe en innovatieve oplossingen te bedenken om zakelijke uitdagingen aan te gaan.
 6. Resultaatgericht: gedrevenheid om doelen te behalen en successen te boeken.
 7. Teamspeler: het vermogen om effectief samen te werken met verschillende teams binnen de organisatie.


Salaris

Wat is het salaris van een Developer?

Het salaris van een Business Developer ligt tussen de €3300 en €5300. Wat je daadwerkelijk verdient is afhankelijk van je opleidingsniveau en carrièreniveau. In een junior functie ligt het salaris tussen de €3300 en €3800. In een medior functie tussen de €3800 en €4500 en als senior kan je salaris oplopen tot wel €5300.

Als Developer trainee bij Working Talent verdien je een bovengemiddeld salaris van €3250 per maand. Na het afronden van het traineeship kun je starten in een junior rol - en ontvang je hier een passend salaris voor.

Jouw droombaan?

Business Developer worden

Bij Working Talent begrijpen we hoe belangrijk Business Development is voor organisaties en bieden we een unieke mogelijkheid om je vaardigheden als Business Developer verder te ontwikkelen. Ons 12 maanden durende Business Developer traineeship biedt een inspirerende combinatie van training, hands-on ervaring en persoonlijke ontwikkeling.

In ons traineeship leer je niet alleen de technische aspecten van Business Development, maar ook de soft skills die essentieel zijn voor succes in deze rol. Je krijgt de kans om te werken met gerenommeerde organisaties in diverse sectoren en een waardevol netwerk op te bouwen. Na het succesvol afronden van het traineeship heb je de tools en ervaring om een verschil te maken in de wereld van Business Development.

Ontdek jouw potentieel

Developer traineeship volgen

Ben je klaar om de volgende stap in je carrière te zetten als Business Developer? Bij Working Talent bieden we de mogelijkheid om je talenten verder te ontwikkelen en de carrière van je dromen na te jagen.

Ontdek vandaag nog alle mogelijkheden bij Working Talent en zet de eerste stap naar een boeiende en veelbelovende toekomst als Business Developer!