CDD
Voor opdrachtgevers

CDD-trainees

Sinds een aantal jaar is de controle op wet en regelgeving in de financiële sector sterk toegenomen. De aangescherpte Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme is hier een goed voorbeeld van. Dit heeft geresulteerd in een sterk toenemende vraag naar CDD-analisten.


Ben jij op zoek naar snel inzetbare, hoogopgeleide en gemotiveerde CDD-trainees in de strijd tegen fraude en financiële criminaliteit? Om jouw capaciteitsvraagstuk op te lossen, ontwikkelen wij maatwerk CDD-traineeships gericht op jouw specifieke wensen. In dit traject verzorgen wij de volledige werving, opleiding én begeleiding van de trainees. Na een intensief bootcamp zijn onze talenten goed voorbereid en gaan ze vol vertrouwen bij jou aan de slag.

CDD
CDD-trainees
Five steps to success

Onze werkwijze

We hebben ruim 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van maatwerk traineeships en weten precies wat er nodig is om kwalitatief sterke trainees op te leiden en in te laten stromen in jouw organisatie.

Onze aanpak bestaat uit de volgende vijf stappen:

 1. De ontwikkeling van een op maat gemaakt opleidingstraject

 2. Het in kaart brengen van het gewenste profiel van de kandidaat samen met de opdrachtgever

 3. Het werven en introduceren van geschikte kandidaten

 4. De uitvoering van het opleidingstraject

 5. On the job begeleiding en certificering van de talenten

Gedurende het gehele traineeship hebben wij intensief contact met zowel onze trainees, als onze opdrachtgever met als doel trainees succesvol in te laten stromen tot jullie vaste kern.

20220411 Working Talent Algemeen 001 web
Theorie en praktijk in 2 weken bootcamp

Het opleidingstraject

Na het samenstellen van het opleidingstraject starten wij met de werving van geschikte kandidaten. Vervolgens worden er kennismakingsgesprekken ingepland en kiezen jullie met welke trainees jullie willen gaan starten. De trainees beginnen met een intensief bootcamp, dat volledig afgestemd is op jullie wensen. Hierdoor leren onze trainees vanaf dag één hoe het is om te werken met jullie bedrijfsspecifieke informatie.

De bootcamp bestaat uit twee delen. In het eerste deel leggen de trainees een stevig fundament gericht op onderstaande onderwerpen:

 • Algemene introductie van wet- en regelgeving en de pijlers van CDD: witwassen, terrorismefinanciering en sancties
 • Het control framework en de ‘three lines of defence’
 • The Client lifecycle: van identificatie en verificatie tot sign-off en van vereenvoudigd tot verscherpt onderzoek bij verschillende risicoprofielen
 • Het klantbeeld: Het doel en de aard, de activiteiten en de herkomst van vermogen en het inzichtelijk maken van het transactieprofiel
 • Organisatiestructuren, belangrijkste (inter)nationale rechtsvormen en bijbehorende risico’s
 • Potentiele risico’s: geografische, transacties, PEP’s, sectoren en media- en klantsignale


In het tweede deel gaan de trainees aan de slag met een praktijkcasus. Hiermee bereiden we hen zo goed mogelijk voor op de echte opdracht. Op basis van de opgedane theoretische kennis werken ze deze casus uit en bouwen ze stap voor stap een dossier op. Uiteindelijk draait het om de vraag: zouden zij de klant accepteren, en waarom wel of niet?

De kracht van het opleidingstraject zit hem in de snelheid en intensiteit die we kunnen behalen dankzij de inzet van onze CDD- en fraude-experts. Zij geven trainingen, begeleiden de CDD-trainees gedurende het gehele bootcamp en beantwoorden al hun vragen. Ook na de bootcamp kunnen onze trainees voor hun vragen en ontwikkeling altijd rekenen op begeleiding vanuit Working Talent.

Working Talent

Profiel CDD-trainee

Naast een goed CV vinden wij ook persoonlijkheid, ambitie en intrinsieke motivatie belangrijke eigenschappen. Een CDD trainee zal in ieder geval moeten voldoen aan het volgende:

 • Een afgeronde hbo of wo opleiding;
 • Affiniteit met de financiële sector;
 • Communicatief vaardig;
 • Assertief;
 • Intrinsieke motivatie en ambitie om een goede CDD professional te worden.

Aanvullingen op dit profiel worden in overleg met de opdrachtgever meegenomen.

Contact us!

Meer weten?

Wij bieden jou als opdrachtgever kwaliteit, flexibiliteit en de mogelijkheid om te blijven innoveren. Ook voor vraagstukken anders dan CDD kun je bij ons terecht. We schakelen snel, denken met je mee. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

recruitment consultant
Start je Recruitment carrière bij WT!