Na het samenstellen van het opleidingstraject starten wij met de werving van geschikte kandidaten. Vervolgens worden er kennismakingsgesprekken ingepland en kiezen jullie met welke trainees jullie willen gaan starten. De trainees beginnen met een intensief bootcamp, dat volledig afgestemd is op jullie wensen. Hierdoor leren onze trainees vanaf dag één hoe het is om te werken met jullie bedrijfsspecifieke informatie.
De bootcamp bestaat uit twee delen. In het eerste deel leggen de trainees een stevig fundament gericht op onderstaande onderwerpen:
- Algemene introductie van wet- en regelgeving en de pijlers van CDD: witwassen, terrorismefinanciering en sancties
- Het control framework en de ‘three lines of defence’
- The Client lifecycle: van identificatie en verificatie tot sign-off en van vereenvoudigd tot verscherpt onderzoek bij verschillende risicoprofielen
- Het klantbeeld: Het doel en de aard, de activiteiten en de herkomst van vermogen en het inzichtelijk maken van het transactieprofiel
- Organisatiestructuren, belangrijkste (inter)nationale rechtsvormen en bijbehorende risico’s
- Potentiele risico’s: geografische, transacties, PEP’s, sectoren en media- en klantsignale
In het tweede deel gaan de trainees aan de slag met een praktijkcasus. Hiermee bereiden we hen zo goed mogelijk voor op de echte opdracht. Op basis van de opgedane theoretische kennis werken ze deze casus uit en bouwen ze stap voor stap een dossier op. Uiteindelijk draait het om de vraag: zouden zij de klant accepteren, en waarom wel of niet?
De kracht van het opleidingstraject zit hem in de snelheid en intensiteit die we kunnen behalen dankzij de inzet van onze CDD- en fraude-experts. Zij geven trainingen, begeleiden de CDD-trainees gedurende het gehele bootcamp en beantwoorden al hun vragen. Ook na de bootcamp kunnen onze trainees voor hun vragen en ontwikkeling altijd rekenen op begeleiding vanuit Working Talent.