it traineeship rotterdam
IT traineeship Gemeente Rotterdam

Word IT trainee bij Working Talent!

Welkom bij Working Talent

IT traineeship bij de Gemeente

Welkom bij Working Talent! Heb je een passie voor IT en ben je klaar om je carrière een vliegende start te geven binnen de gemeentelijke sector, specifiek in Arnhem? Dan hebben wij precies wat je zoekt! Bij Working Talent bieden we afgestudeerden met een bachelor- of masterdiploma de kans om hun carrière een boost te geven met een op maat gemaakt IT-traineeship. Lees verder om te ontdekken wat ons programma uniek maakt.

Vertegenwoordig je een gemeente in of rond Arnhem en zoek je naar IT-talent om je digitale plannen tot leven te brengen? Zoek niet verder! Working Talent is de schakel tussen jullie behoefte aan technologische vernieuwing en de dynamiek en innovatie die getalenteerde IT-professionals kunnen brengen. Ontdek hier wij de perfecte verbinding kunnen vormen tussen jullie digitale ambities en de frisse inzichten van onze IT-talenten.

it traineeship gemeente rotterdam
it traineeship gemeente rotterdam
Word een professional

Beste IT traineeships bij Working Talent

Ons IT traineeship voor de gemeente is zorgvuldig samengesteld om een naadloze overgang te bieden van academische studie naar een succesvolle carrière in de IT sector. Dit programma is jouw springplank naar praktische ervaring, waarbij je jouw kennis direct kunt toepassen en je professioneel kunt ontwikkelen binnen je vakgebied. Door deel te nemen aan dit traineeship, krijg je de kans om:

 • Een actieve rol te spelen in projecten die essentieel zijn voor de werking van de gemeente en andere overheidsorganisaties.
 • Je snel te ontwikkelen tot een ware specialist in jouw IT domein.
 • Te genieten van een aantrekkelijk startsalaris, ondersteund door een onmiddellijk vast contract.
 • Je persoonlijke en professionele vaardigheden te versterken door gerichte soft skill trainingen en het behalen van erkende certificaten.
 • Een gegarandeerde positie binnen de gemeentelijke overheid te verkrijgen na succesvolle afronding van het traineeship.

We rusten je uit met alle tools en kennis die nodig zijn om te excelleren in jouw IT-carrière, waardoor je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan de gemeenschap en de overheid.

Verwachtingen

Hoe ziet het IT traineeship bij de gemeente eruit?

Het programma begint met een bootcamp van acht weken, die je onderdompelt in de essentiële gebieden van data-analyse, programmeren, cybersecurity, en meer. Na deze intensieve startfase, ga je voor een jaar werken bij een gemeente in of rond Rotterdam. In deze periode werk en leer je binnen een setting die nauw aansluit bij jouw persoonlijke interesses en ambities.

Tijdens het traineeship krijg je de kans om je te verdiepen in sleutelgebieden van de IT, waaronder:

 • Data-analyse toegepast op stadsplanning en -ontwikkeling.
 • Ontwikkeling van software specifiek gericht op het verbeteren van gemeentelijke services.
 • Implementatie van geavanceerde digitale beveiligingsmaatregelen ter bescherming van gevoelige informatie.
 • Het creëren van vernieuwende IT-oplossingen die de dienstverlening aan burgers transformeren.
vacatures it overheid
Jouw toekomstige werkgever

Werken bij de gemeente

Ons netwerk van opdrachtgevers omvat heel Nederland en biedt een breed spectrum aan mogelijkheden: van innovatieve startups en dynamische middelgrote bedrijven tot toonaangevende organisaties in de top 200 van het land. Daarnaast hebben we sterke banden met zorginstellingen, lokale overheden en een verscheidenheid aan overheidsinstellingen.

We werken persoonlijk met je samen om de ideale match te vinden die aansluit bij jouw ambities en vaardigheden – of je nu een cruciale rol wilt spelen binnen een specifieke overheidsorganisatie of je talenten wilt inzetten bij een van onze andere partners in jouw omgeving. Ons streven is om een plek voor je te vinden waar jouw unieke vaardigheden en talenten niet alleen erkend worden, maar waar je tevens de ruimte krijgt om deze verder te ontwikkelen en te excelleren.


Vacatures traineeship overheid


werken bij overheid
Salaris

Wat verdien ik tijdens het IT traineeship?

Jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling is een waardevolle investering die je direct onderscheidt in de IT branche. Maar financiële zekerheid is natuurlijk ook belangrijk. Als IT trainee bij Working Talent ontvang je een bovengemiddeld salaris.

Dit biedt Working Talent jou:

 • Een traineeship van 1,5 jaar met een contract voor onbepaalde tijd.

 • Je krijgt vanaf dag één van het IT bootcamp betaald.

 • Een startsalaris van ten minste € 3250 per maand (inclusief vakantiegeld) zodra je begint bij een van onze opdrachtgevers.

 • Na 16 maanden streven we ernaar je een permanente positie bij de opdrachtgever te bieden, inclusief een mooie salarisverhoging.

En uiteraard goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals: 25 vakantiedagen, 8,33% vakantiegeld, een reiskostenvergoeding en een pensioenopbouw.

IT trainees van Working Talent

Ervaringen van IT trainees

Natuurlijk kunnen wij zeggen dat ons traineeship het beste is voor jou, maar onze mening is wellicht een beetje vertekend. Daarom delen we graag de ervaringen van IT trainees die jou voorgingen. Hopelijk krijg je op deze manier een goed beeld van ons traineeship en kun je een goede beslissing maken voor jouw toekomstige carrière bij de overheid.

Working Talent scoort 4.7/5 op Glassdoor

Corine Keijzer Dev Engineer | ING
"Als je nieuw bent in de IT kan je je soms overweldigd voelen door de talloze mogelijkheden. Working Talent heeft mij de ruimte gegeven om te ontdekken wat bij mij past en dankzij de persoonlijke aandacht en gesprekken heb ik kunnen vinden wat ik leuk vind. Zo heb ik me kunnen ontwikkelen als Software Developer en ben ik aan de slag gegaan op een mooie opdracht bij ING."
Recensie
Jasper Staal Data Analytics trainee | Centric
“De start van het IT-traineeship heeft mijn horizon op het gebied van Data verbreed. Hierin heb ik mijzelf kunnen verdiepen in technieken die ik direct kon toepassen in mijn werk!”
Recensie
Ontwikkel jezelf

Vacatures traineeship gemeente

Ben je klaar om je IT talent in te zetten voor Rotterdam? Bekijk onze huidige vacatures en vind het traineeship dat jou op het lijf geschreven is. Jouw toekomst binnen de IT van de Gemeente start hier, bij Working Talent!

1. Contact
Na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.
2. Kennismaking
We maken graag kennis met je om jouw wensen te bespreken en te kijken of deze bij onze traineeships en opdrachtgevers aansluiten.
3. Online assessment
Vervolgens maak je een online assesment, dat bestaat uit vier onderdelen.
4. Contract
Voordat het traineeship van start gaat tekenen we natuurlijk eerst het contract bij ons op kantoor.
5. Bootcamp
Het traineeship gaat van start met een bootcamp van 8 weken waarin je kennis maakt met diverse IT vakgebieden.
6. Aan de slag
Na de bootcamp is het tijd voor het echte werk: je gaat gedurende een jaar aan de slag bij één van onze opdrachtgevers
recruitment consultant
Start je Recruitment carrière bij WT!