Working Talent
Customer Due Diligence

CDD-traineeships

Ben jij (bijna) afgestudeerd, analytisch ingesteld, zoek jij zaken graag tot op de bodem uit én lijkt het je leuk om voor een financiële instelling te werken? Dan is ons traineeship CDD-analist misschien wel precies wat jij zoekt.


Customer Due Dilligence is een direct gevolg van stijgende financiële criminaliteit. Financiële instellingen zijn verplicht het risico op fraude, witwassen en terrorismefinanciering zo klein mogelijk te maken en dat biedt veel carrièrekansen. Als CDD-analist zorg jij ervoor dat jouw opdrachtgever relaties aangaat met betrouwbare klanten en doe je onderzoek naar geldstromen om fraude en criminaliteit op te sporen. Jij bent extra alert op risico’s en weet wat je moet doen bij klanten die een verhoogd risico met zich meebrengen. Met ons traineeship stomen wij jou in twee weken klaar om de strijd met financiële criminaliteit aan te gaan.

Working Talent
Working Talent
Tell me more!

Ons CDD-traineeship

Customer Due Diligence, ook wel bekend als KYC, is een mooie term voor ‘Know Your Customer’. Als CDD-analist zorg je ervoor dat van nieuwe klanten van een financiële instelling duidelijk is wie ze zijn en waar hun geld vandaan komt. Onderzoek, analyses en doorvragen: dat wordt jouw expertise. Zo voorkom jij dat criminelen de diensten van jouw financiële opdrachtgever misbruiken voor frauduleuze en andere criminele doeleinden. En dat is niet alleen hard nodig, maar ook ontzettend gaaf en uitdagend.

Met het CDD-traineeship van Working Talent stomen we jou binnen 2 weken klaar om als CDD-analist aan de slag te gaan. Je volgt eerst een bootcamp met een theoretisch en praktisch deel. Daarna ga je meteen aan de slag bij één van onze toonaangevende financiële opdrachtgevers. En je krijgt vanaf je eerste werkdag meteen een goed salaris.

20220411 Working Talent Algemeen 140 web
Practice makes perfect

Het CDD-bootcamp

Het bootcamp bestaat uit twee delen. Eerst ga je met behulp van e-learning aan de slag met de theorie. De volgende onderwerpen staan op het programma:

 • Algemene introductie, wet- en regelgeving en de pijlers van CDD (witwassen, terrorismefinanciering en sancties)

 • Hoe werkt de organisatie: het control framework en de ‘three lines of defence’

 • Client lifecycle: van identificatie en verificatie tot sign-off en van vereenvoudigd tot verscherpt onderzoek bij verschillende risicoprofielen

 • Klantbeeld, het doel en de aard, de activiteiten, de herkomst van vermogen en het transactieprofiel

 • Organisatiestructuren, belangrijkste (inter)nationale rechtsvormen en bijbehorende risico’s

 • Potentiele risico’s: geografische, transacties, PEP’s, sectoren en media- en klantsignalen.

Daarna ga je aan het werk met een levensechte praktijkcase. Hiermee bereiden we je zo goed mogelijk voor op je echte opdracht. Op basis van je theoretische kennis ga je een casus uitwerken en bouw je stap voor stap een dossier op. Je krijgt een format waarmee je jouw risicoanalyse uitvoert. Uiteindelijk draait het om de vraag: zou jij de klant accepteren, en waarom wel of niet? Als je deze opdracht succesvol afrondt, heb jij de juiste kennis en tools in huis om aan de slag te gaan bij je opdrachtgever!

IT-traineeship
Hit the ground running

Aan de slag bij topbedrijven!

En dan ga je echt aan het werk. Met jouw nauwkeurige instelling en je nieuwe kennis knal je uit de startblokken. Bij welke van onze gave klanten je ook aan de slag gaat, jij zorgt ervoor dat het klantdossier compleet is en alles klopt. Mis je gegevens of twijfel je aan de echtheid van de klantinformatie? Dan bel je de klant na en vraag je precies uit hoe het zit. Ook houd je bij bestaande klanten in de gaten of er opvallende transacties zijn. Zo strijd jij mee tegen financiële criminaliteit.

Waarom een CDD-traineeship bij Working Talent?

 • Tijdens het bootcamp krijg je doorlopend begeleiding van een ervaren CDD-/fraude-expert. Zo kun je met al je vragen terecht.

 • In één week doe je alle benodigde theoretische kennis op van relevante onderwerpen: van wet- en regelgeving tot aan de client lifecycle en risicogebieden. Hiermee ontwikkel je je in sneltreinvaart tot CDD-analist.

 • Je ontwikkelt je ook op persoonlijk vlak, dankzij diverse soft skills-trainingen. Denk aan feedback geven, communiceren op de werkvloer en zakelijk schrijven.

 • Je wisselt theorielessen af met uitdagende praktijkopdrachten. Dankzij deze combinatie van leren uit boeken en van je docenten en medestudenten onthoud je de nieuwe kennis beter.

 • Je praktijkopdracht stemmen we af op de opdrachtgever waar je na het bootcamp aan de slag gaat. Zo ben je optimaal voorbereid voor een vliegende start.

 • Wij koppelen jou aan een opdrachtgever die bij je past. Tijdens jouw inzetperiode behoud je de persoonlijke begeleiding vergelijkbaar met die tijdens het bootcamp en kun je je blijven ontwikkelen met aanvullende trainingen.

 • Zo bereiden we je goed voor op het werk als CDD-professional bij de opdrachtgever en maak jij vanaf dag één het verschil.
Working Talent
CDD-traineeship

Veelgestelde vragen

Wat voor achtergrond en eigenschappen moet je hebben om CDD-analist te kunnen worden?
Er is geen specifieke achtergrond nodig om CDD analist te kunnen worden. Voor deze rol gaat het echt om je drive en karaktereigenschappen. Je moet van jezelf analytisch, communicatief vaardig en secuur zijn.

Welke doorgroeimogelijkheden zijn er als CDD-analist?
Binnen het werkveld zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden. Je kan expert worden in verschillende type dossiers, teamlead worden of zelfs richting Compliance doorgroeien.

Waar kan je werken als CDD-analist?
Na het traineeship ga jij je verder ontwikkelen bij één van onze opdrachtgevers. Hier ga je de volgende stap van je carrière zetten. Alle vermogensbeheerders in Nederland (denk aan banken, beleggingspartijen en cryptoplatformen), moeten weten wie hun klanten zijn om witwassen en terrorismefinanciering te voorkomen. In deze sectoren zijn dus altijd CDD analisten nodig.

Wat zijn de voornaamste werkzaamheden als CDD-analist?
De voornaamste werkzaamheden die je uitvoert is het schrijven van dossiers. Je onderzoekt een klant en onderzoekt wat voor risico’s iemand met zich meeneemt. Deze risico’s onderbouw je met informatie die jij in verschillende bronnen hebt gevonden. Vervolgens geef je als CDD analist een beoordeling; is deze klant een laag, midden of hoog risico?

Contact us!

Meer weten?

Ben je benieuwd geworden naar het CDD-traineeship en de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn benieuwd naar je!