Mendix trainee Jules van Thillo

Mendix trainee Jules van Thillo aan het woord

In juni 2019 is Jules gestart met het Mendix traineeship. In dit interview vertelt hij meer over zijn keuze voor dit traineeship, zijn ervaringen tijdens het bootcamp en zijn opdracht op het hoofdkantoor van Mendix!

Hi Jules, kan jij de lezer kort vertellen wie je bent?
Mijn naam is Jules Van Thillo uit Breda en ik ben 25 jaar oud. In januari 2019 heb ik mijn Bachelor opleiding Technische Bedrijfskunde afgerond aan de Technische Universiteit Eindhoven. Tijdens mijn studie heb ik kennis gemaakt met Mendix. Dit is tevens het begin geweest voor de keuze om het Mendix traineeship te volgen. Tijdens mijn eerste Mendix project was ik positief verrast over hoe snel je iets in Mendix kan bouwen, dat ook nog eens bruikbaar is. Daarnaast kwam ik er ook achter dat Mendix nog veel meer te bieden heeft dan ik zelf tegen was gekomen tijdens dat project.

Na de afronding van mijn Bachelor opleiding en tevens twee jaar na mijn eerste Mendix project kwam ik erachter dat ik geen een Master kon vinden die volledig aansloot bij mijn wensen. Ik wilde namelijk toch graag meer leren over low-code development. Na de nodige research kwam ik bij Working Talent terecht. Mendix kende ik al een beetje en op dat moment was ik vrij enthousiast over de mogelijkheden en het feit dat ik mijn kennis van mijn studie direct in iets tastbaars kon omzetten. Je bouwt namelijk een eigen product aan de hand van requirements. Het is niet alleen het ontwikkelen, maar ook al het onderzoek wat hiervoor nodig is. Mendix kan dit leveren.

Waar houd jij je momenteel mee bezig?
Momenteel werk ik bij Mendix zelf op de R&D afdeling. Na het Mendix bootcamp van 2 maanden, mocht ik hier starten. Ik had niet verwacht dat ik intern bij Mendix aan de slag mocht. Ik hoopte ooit te mogen werken bij Mendix als ik meer ervaring zou hebben opgedaan, maar gelukkig is dit nu al het geval. Ik werk in een team dat een applicatie beheert, gebouwd in Mendix, en naast het onderhoud ervan voegen we ook features toe. Naast het bouwen in Mendix leer ik ook andere facetten te beheersen om nog completer te worden als ontwikkelaar.   

En het bootcamp, hoe heb je dat ervaren?
Het bootcamp heb ik als erg fijn ervaren. Hier heb ik een aantal redenen voor. Een daarvan is het feit dat het bootcamp gegeven wordt door mensen die daadwerkelijk werkzaam zijn bij Mendix zelf. Ze hebben veel kennis en heel veel ervaring. Hoe dichter bij de bron, hoe beter ik iets ervaar. Daarnaast kregen we ook naast de Mendix bootcamp ook andere cursussen. O.a. presentatietechnieken, interviewtechnieken en uiterst belangrijk de SCRUM training en de mogelijkheid om SCRUM Master PSM1 te worden. SCRUM wordt vaak onderschat, maar veel bedrijven die Mendix gebruiken, hebben ook deze methodiek van werken geïmplementeerd. De PSM1 staat daarom niet alleen leuk op je cv, maar je hebt  het voordeel dat je lekker mee kunt praten tijdens de daily standup en je herkent de terminologie.

Nog tips voor recent afgestudeerden?
Mijn tip is om vooral om vooruit te denken waar je uiteindelijk wil gaan werken en wat je allemaal wil leren. Dit ontdek je ook tijdens het werk bij een opdrachtgever, dus ook al tijdens het traineeship. Als je voor jezelf een doel en visie hebt, kan je dit bereiken. Opdrachtgevers willen ook dat je veel leert en blijft groeien. Probeer hier vooral aan mee te denken, want dat is voor jezelf fijn en ook voor je opdrachtgever. Zie het vooral als een leuke tijd en het begin van een carrière in de Mendix wereld.