DevOps trainee Marieke de Graaf

DevOps trainee Marieke de Graaf aan het woord

In april 2019 is Marieke de Graaf met het DevOps Platform Engineer traineeship gestart. Na het afronden van het bootcamp is zij aan de slag gegaan als 'Junior Devops Platform Engineer' bij Stedin. Lees haar ervaringen in onderstaand interview!

Marieke is een ambitieuze jonge dame met een grote passie voor de meeste sporten die op twee wielen worden uitgevoerd, met name wielrennen. Tijdens haar studie ‘’Human movement Sciences’’ was ze met name goed in de bèta vakken; wiskunde, natuurkunde, statistiek en programmeren. Dit is de reden dat Marieke na haar studie is gaan kijken naar de mogelijkheden binnen IT. De keuze voor het volgen van een traineeship was snel gemaakt omdat dit haar de mogelijkheid biedt om zichzelf verder te ontwikkelen en te groeien binnen dit vakgebied.

Marieke, waarom heb je voor dit IT-traineeship gekozen?
Na mijn studie ging ik op zoek naar een baan, en het was voor mij geen vereiste dat er een direct verband was tussen mijn achtergrond en de baan. Tijdens mijn studie ben ik geboeid geraakt door vele onderwerpen, zowel de fysiologische, psychologische en met name de biomechanische tak interesseerde mij.  Ik wilde een baan, of beter gezegd een nieuwe hobby, welke mij blijft boeien, continue verandering met zich mee brengt en welke nieuwe deuren voor mij opent. De IT branche is een branche waar veel beweging in zit. De mogelijkheid om het DevOps Platform Engineer traineeship te starten bij Working Talent zag ik als een uitdagende kans. In één van de eerste gesprekken werd al benoemd dat ik mogelijk bij Stedin geplaatst kon worden. Stedin sprak mij in het bijzonder aan gezien de centrale positie binnen de energietransitie en de slag die Stedin dient te maken om haar doelstellingen te halen.  

Kan je iets vertellen over je ervaringen bij Stedin?  
Sinds vier maanden ben ik aan de slag bij Stedin. Ik werk in een team van drie. De twee collega’s waarmee ik samenwerk hebben veel ervaring, zowel als developer als binnen Azure. In de eerste weken moest ik echt nog ontdekken wat mijn rol was binnen het team. Nu vier maanden later zie ik een heel groot verschil ten opzichte van de eerste week bij Stedin. Mijn kennis is gegroeid samen met de energie die ik krijg voor dit vakgebied. Ik weet nog lang niet alles, maar zit al wel op de goede weg. Verder neem ik de tijd om mij te verdiepen in Stedin als bedrijf, met name in de energietransitie die voor de deur staat. Een interessante beweging die een ieder aangaat. Door hier mee bezig te zijn kan ik mijn werkzaamheden ook plaatsen in het grotere geheel van Stedin.